Pozdravite našu novu dizalicu topline s prirodnom radnom tvari R290

Više topline uz manje buke

Predstavljamo Vam najnoviji dodatak liniji EHS dizalica topline zrak-voda: EHS Mono R290, rješenje za grijanje stambenih prostora tvrtke Samsung. EHS Mono R290 nudi širok izbor kapaciteta, uključujući 5, 8, 12, i 16 kW te sadržava R290, radnu tvar s mnogo nižim GWP-om (samo 3) u usporedbi s drugim rashladnim sredstvima. Uz niži GWP, EHS Mono R290 redovito opskrbljuje korisnike toplom vodom do 75 °C¹ za potrebe grijanja doma. Zbog toga je prikladan zamjenski sustav za grijanje u starijim stambenim prostorijama. Odlikuje se pouzdanim performansama grijanja zahvaljujući većoj površini prijenosa topline koja omogućuje 100% učinkovitost grijanja i na temperaturama do –10 °C¹.

Širi raspon kapaciteta

EHS Mono R290 dostupan je u širokom rasponu kapaciteta i primjeren za projekte različitih zahtjeva – 5, 8, 12 i 16 kW. Jedinice od 5 i 8 kW velike su samo 850 mm, u usporedbi sa snažnijim jedinicama od 12 i 16 kW koje imaju dimenzije od približno 1000 mm.

Naša visokotemperaturna i tiha dizalica topline

Zahvaljujući kombinaciji inovativnih tehnologija za smanjenje buke, EHS Mono R290 radi tiho i proizvodi razinu buke od samo 35 dB (A)² primjenom tihog načina rada u četiri koraka. Ova vanjska jedinica dizalica topline sadržava dvoslojni sustav zvučne izolacije opremljen patentiranim dizajnom Groove Grid Felt³ koji učinkovito prigušuje i apsorbira buku koju stvaraju dijelovi kompresora i vibracije.

Temperature tople vode do 75 °C

Mnoge starije kuće u Europi i dalje imaju radijatore kojima je za učinkovito grijanje prostorija potrebna topla voda temperature od 65 °C i više. Nova EHS Mono R290 dizalica topline neprekidno održava temperaturu vode do 75 °C¹ za potrebe grijanja doma. Zbog toga je prikladan zamjenski sustav za grijanje u starijim stambenim prostorima koji su prethodno ovisili o plinskim bojlerima za grijanje.

Radi na temelju prirodne radne tvari R290

Potencijal globalnog zagrijavanja uređaja EHS Mono R290 iznosi samo 3 GWP, što je mnogo manje u usporedbi s drugim radnim tvarima. Novi propisi EU-a za fluorirane stakleničke plinove utvrđuju da radne tvari ne smiju imati potencijal globalnog zagrijavanja veći od 150 GWP od 2025. EHS Mono R290 je poboljšano ekološko rješenje tvrtke Samsung za budućnost stambenih prostora u usporedbi s rješenjima koja upotrebljavaju druge radne tvari. Uređaj EHS Mono R290 upotrebljava R290 kao radnu tvar umjesto još uvijek uobičajene radne tvari R32. Zbog upotrebe R290, unutarnji dijelovi jedinice posebno su prilagođeni u usporedbi s običnom mono dizalicom topline zrak-voda. Navedene prilagodbe omogućuju odvajanje radne tvari R290 od ostatka sustava.

Pametno povezivanje

SmartThings Energy⁴ aplikacija pruža nenadmašne sustave upravljanja potrošnjom energije u kućanstvu i omogućuje stvarnu uštedu energije s pomoću detaljnih uvida, automatizacije kojom se štedi energija i podrške za korisnike koji se žele približiti nultoj stopi emisija u kućanstvu. Nakon povezivanja korisnici mogu nadzirati potrošnju energije i smanjiti svoju potrošnju energije s pomoću štedljivog načina rada⁵.

Košarica0
Nema proizvoda
Nastavite kupovinu
0
Odaberite polja za usporedbu.
  • Fotografija
  • Šifra
  • Ocjena
  • Cijena
  • Zaliha
  • Dostupnost
  • U košaricu
  • Opis
  • Sadržaj
  • Težina
  • Dimenzije
  • Dodatne informacije
Click outside to hide the comparison bar
Usporedite